Gemeente Nissewaard

De Elementen – Spijkenisse

De Elementen is het grootste woningbouwproject van de gemeente Nissewaard.

Er worden circa 3000 woningen gebouwd, verdeeld over de deelgebieden Het Land, De Dijk en De Haven.

In Het Land worden circa 450 grondgebonden woningen gerealiseerd, op De Dijk komen 7 woontorens met zo’n 1700-2000 appartementen. In De Haven komen grondgebonden woningen en meer kleinschalige appartementengebouwen.

In het deelgebied De Haven worden twee aparte havenkommen gegraven zodat aan toekomstige bewoners een ligplaats voor hun boot kan worden aangeboden. De gemeente heeft een samenwerkingsverband met de Van der Vorm bouw, Ballast Nedam en Dura Vermeer. Gezamenlijk en in goede harmonie worden de doelen gerealiseerd. De Elementen wordt een schitterend gebied met de woontorens die uitkijken op de Oude Maas, een jachthaven met woningen die qua uitstraling refereren aan oude pakhuizen en appartementengebouwen met een stoer industrieel karakter. Deelgebied Het land staat symbool voor een lommerrijke woonwijk met echte lanen met een villa-achtige uitstraling.  Het project ligt direct tegen het centrum van Spijkenisse aan en vormt de afronding van de stad.

Spijkenisse wil graag een complete stad zijn en de relatie met het centrum en al haar aanwezige voorzieningen (winkels horeca, theater, bibliotheek) is erg belangrijk.

BEECKK is verantwoordelijk voor de projectleiding namens de gemeente, adviseert het college en onderhoudt vanuit de rol van projectleider de relaties met alle externe partijen. BEECKK stuurt het projectteam De Elementen aan dat bestaat uit circa 10 personen en is gevestigd in het Elementenhuis aan de Oude Maas. Stedenbouwkundig supervisor van het project is architect Sjoerd Soeters (PPHP).

Projectwebsite: www.woneninjeelement.nl

Inmiddels zijn zo’n 1000 woningen gerealiseerd.