23 juni 2021

Ruimtemaken met karakter #Nadia

Elke twee weken vertelt één van onze Ruimtemakers wat dat voor ons nou inhoudt, Ruimte maken met karakter. Deze keer is het de beurt aan Nadia Mooij!

Er wordt steeds meer gevraagd van de ruimte om ons heen. Ruimte voor meer groen, wonen, energie opwekking en recreatie. Om aan de verschillende vragen te kunnen voldoen, moeten er vaak creatieve oplossingen gevonden worden. Voor mij is een ruimte geslaagd wanneer het aansluit aan de behoefte van de gebruikers en meerdere functies vervult. Een mooi voorbeeld uit mijn eigen stad is Dakpark Rotterdam. Een winkelcentrum met op het dak plek voor groen en plezier. Multifunctionele ruimtes verrijken een stad.

Het inrichten van de stad op een multifunctionele manier vraagt om een andere manier van samenwerken. Daar draag ik op mijn manier aan bij door integraal naar de verschillende opgaves te kijken, goed te luisteren naar de wensen en behoefte van mensen en ook door continue de verbinding op te zoeken met elkaar. Want alleen samen kunnen we de ruimte optimaal benutten.